FOTO'S
Responsive image

Het Greenhouse van St Teresa’s Primary Girls School. De schooltuin is ontwikkeld naar ideeën van Foundation Move-Up . De groente is speciaal bedoeld voor de armste meisjes van de school. Verdere ontwikkeling :
Het aanleggen van bevloeiingsinstallatie laag bij de wortels van de planten. De school beschikt ook over kweekzakken.

Responsive image
Responsive image

Reuben (Milieu) van Mathare Valley heeft op een opengevallen stukje het recht gekregen groenteteelt op te starten in grote tuinbouwzakken.

Responsive image
Responsive image

Voor het weeshuis Good Samaritan worden na de brand in januari 2015 nieuwe bedden gekocht, die gemaakt zijn door medewerkers van een plaatselijk metaalbedrijf.

Responsive image

Reuben is ook bezig met een clean-up-project in zijn directe woonomgeving. De volwassenen voeren het uit, maar de kinderen helpen mee en zijn zeer betrokken. Ze weten wat het betekent om in een schone leefomgeving te wonen.
Verdere ontwikkeling: voortaan wordt het afval gesorteerd in soorten die geschikt zijn voor recycling, zodat de rivier” De Mathare” niet meer vervuild wordt.

Responsive image

Ergens anders presenteert een initiatiefnemer (links op foto) z’n businessplan (vaak zijn businessplannen al hoog gegrepen.)

Responsive image

Deze leerkracht heeft zich losgewerkt uit een basisschool en is voor zichzelf begonnen. Zij heeft een kleuterschooltje, omdat deze kinderen niet op de basisschool terecht konden. Kinderen die haar school verlaten presteren uitstekend op de basisschool. Voor weinig geld heeft zij prima lesmateriaal gekocht en begeleidend materiaal zelf gemaakt.

Responsive image

Douglas heeft zijn businessplan waargemaakt: zijn kleine bibliotheek puilt uit van de geschikte boeken. Elke week heeft hij ook zeer uiteenlopende activiteiten voor alle leeftijden. Hij heeft ook rekening gehouden met niveaus van geletterdheid.

Responsive image

Douglas tweede van rechts.